22 mars 2008

From Thailand

From Thailand to you.. Min Muppi och jag ar i Thailand, bor i bungalows ovanfor stranden (pa Narima pa Koh Lanta, en liten soldrankt o dar den storsta orten har sju gator), bungalows som har hela djungeln ytterst nara inpa. Naganting som givit oss besok av grodor i duschen, sisadar fem pa morgonen, en av dem blev livradd for oss. Lilla grodan.

Stress kanns langvaga ifran oss har, allting i livet kanns langt borta och Stockholm ar verkligen pa andra sidan jordklotet. Inuti ocksa. Vi ater varldens godaste bananpannkakor med honung till frukost, solar och blir randigt solbranda, har akt med galna tuktukchaufforer, andas och vilar. Det ar inspirerande att ha havet och dess brus omkring sig, och det ar oerhort vackert med dessa milslanga lena strander. Romantiska restauranger med kulorta lyktor finns det flera, vi har hittat tva vi tycker om, och de allra flesta thailandare ar sa snalla.

Idag var vi dock pa utflykt, dar vi forst traffade charmiga apor, akte longtailbat och at lunch hogt pa ett berg. Darefter skulle vi rida elefant, var det tankt. Till en borjan gick allting val, men en stund in pa turen gick var elefantforare av elefanten for att roka. Han retade aven elefanten bakom oss genom att rora vid dess betar, en riktigt felsteg som ledde till att elefanten blev irriterad och flickan, pojken och mamman som satt pa den foll av. Alla som har sett en elefant vet att de ar stora djur, och vi red i en slags snarig skog. Flickan foll forst och blev svart skadad i ansiktet. Hon fick sjalva stallningen over sig. Elefanten ramlade forst och borjade sedan springa. Alla skrek (totalt var det fem elefanter ute) och flickans storasyster, som befann sig pa nasta elefant, blev hysteriskt radd och ledsen. Allt var jattedramatiskt och vi blev valdigt skarrade och radda. Vi bad var forare, som ocksa skadat sig (idioten), att aka tillbaka direkt. De ovriga elefanterna fortsatte ett tag, men aven deras tur avslutades mycket tidigare. Alla som var med var fran Sverige och Norge. Elefantforarna ar yngre killar som bevisligen inte tar sitt arbete fullt sa seriost som de borde, atminstone inte vissa av dem. Avslutet pa dagen (och for familjen som skadade sig hela semestern) blev inte lyckat, om man sager sa. Vi ar fortfarande lite skakade.. Livet ar skort.

Ta hand om er,
/ Vera

2 kommentarer:

Anonym sa...

Åh, tänker på er och hoppas att ni har det jätterbra! Läste Annes blogg också, men där går det inte att kommentera. Det låter ju helt underbart i Thailiand (bortsett från elefantincidenten). Ska ni inte göra såna där fina flätor i håret också? :) Här i Stockholm på självaste påskafton är det minusgrader och snö helt plötsligt och det gör mig lite besviken. Hoppas det hinner bli sol och värme tills ni kommer tillbaka!

Många, många kramar till dig och Ansi!

Anonym sa...

Låter grymt skönt. Inte bra med incidenter i djungeln dock, då får man plåstra om med bananblad :D. Ta det lugnt och må väl!
Kram