11 februari 2008

Linjerat papper eller bara randigt

Föreläsningar är föreläsningar. Idag höll vår lärare Lena föreläsning om jämställdshetslagen respektive diskrimineringslagarna. Ytterst intressant, och en förvånande upptäckt - det är positiv särbehandling att som chef eller rekryterare anställa sitt barn eller sin goda vän. Såvida den har likvärdig utbildning som andra sökande, men det går ändå alltid (oftast) att komma ifrån genom att hävda att den man känner har den främsta personliga lämpligheten, känns det som. 43-åriga Anna med ett tungt CV kan det vill säga få avslag för att chefen istället anställer sin 23-åriga brorsdotter. Virrvarr av lagar finns det, mer eller mindre tvetydiga och mer eller mindre pålitliga.

Trocadero på Vetekatten i bästa sällskapet, och så inhandling av Alla Hjärtans Dag-presenter. Våren närmar sig, och med den vår efterlängtade resa. Strand i solnedgången känns minst sagt lockande.. Och ett thailändskt tempel vill jag besöka.

Hoppas du frisknar till snart lilla söt.

Med kärlek.

3 kommentarer:

Anne sa...

Du får komma hit och bota mig! Och älskade du, angående öronsnibbar så är det faktiskt så att i det landet som jag kommer ifrån, uttalar vi hela ordet, inte halva =) Puss söt!

Rickard sa...

veras blogg var redan hittad :D kramkram

Anonym sa...

varfor inte:)